Thomas Verheydt heeft nog altijd interesse in ADO Den Haag

Thomas Verheydt (foto), de huidige topscorer van Almere City FC, zou nog altijd graag een keer in het shirt van ADO Den Haag spelen. Hij kwam in de jeugd al uit voor de club op De Aftrap. Eerder was hij trefzeker bij MVV, Go Ahead Eagles en het Engelse Crawley Town.

Dit seizoen wist hij voor Almere City FC, de runner-up in de Keuken Divisie, al twintig keer het vijandelijke net te vinden. Tijdens een interview met het Algemeen Dagblad geeft hij aan waarom hij destijds vertrok bij ADO Den Haag: ,,Ik was er op een gegeven moment klaar mee. Ik speelde in Jong ADO en moest dan op een maandagavond naar Jong FC Groningen. En dan mocht ik maar twintig minuten meedoen.” Maar hij voegt er gelijk aan toe: ,,ADO is een onafgemaakt hoofdstuk.”

Inleveren

Met andere woorden, Thomas Verheydt heeft ADO Den Haag nog lang niet uit zijn hoofd gezet. Eerder, halverwege het seizoen 2017-2018, leek een terugkeer al in de maak te zijn, toen hij nog actief was in Engeland. ,,Ik vond het prima om salaris in te leveren, maar niet zoveel als ADO voor ogen had. Dat sloeg nergens op.” Met Almere City FC zit een promotie naar de Eredivisie er nog steeds in, terwijl ADO Den Haag zo goed als zeker de stap naar de Keuken Kampioen Divisie zal moeten maken. Voor Verheydt, die een aflopend contract heeft in Almere, zou dat er niet toedoen. ,,Ik moet met mijn kwaliteiten altijd op de helft van de tegenstander spelen. Misschien ben ik wel een echte eerstedivisiespits. Ik zie ADO Den Haag wel zitten. Dagelijks krijg ik berichtjes van fans met de vraag of ik wil terugkeren. Ze missen het Haagse gevoel bij de club.”

Voorbeeld

Zijn voorbeeld is ook een voormalig ADO Den Haag-spits: Dimitri Bulykin, die in het seizoen 2010-2011 furore maakte in het Cars Jeans Stadion. ,,Ik ga niet doen alsof ik een geweldige voetballer ben. Een schaar probeer ik niet. Ik word aangespeeld, tik hem breed en ren dan de zestien in”, typeert Verheydt zijn kwaliteiten. Wie weet, is hij komend seizoen één van de Haagse jongens (al woont hij in Zoetermeer) in het ADO Den Haag in de Keuken Kampioen Divisie.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder