Valentijn Driessen hekelt optreden Ajax-directie bij ‘kampioensfeest’

Ajax pakte zondag na een 4-0 winst op FC Emmen wederom de landstitel. Door Corona-maatregelen mochten er geen supporters in het stadion bij de wedstrijd aanwezig zijn. Na afloop stonden er wel duizenden supporterS boven op elkaar op het parkeerdek. En dat in deze Coronatijd, Valentijn Driessen spreekt er in zijn column in De Telegraaf schande van.

De chef voetbal van De Telegraaf richt zijn pijlen hierbij vooral op de directie van Ajax. Driessen memoreert aan de woorden van Marc Overmars vorig seizoen, toen hij al snel riep dat de competitie moest worden stilgelegd. ,,Hij kon niet verkroppen dat er werd doorgespeeld terwijl er zoveel coronadoden vielen”, schrijft Driessen in zijn column. ,,Wat een brutaliteit. Alsof er dezer dagen niet iedere dag doden door Covid-19 vallen te betreuren.”

Middelvinger

Volgens Driessen heeft de Ajax-directie een ‘enorm dikke middelvinger’ opgestoken, door een titelfeest van een dergelijk grote omvang toe te staan. ,,Naar de coronaslachtoffers, medische zorg, politie, horeca, dierentuinen, amusementsparken, handhavers die mensen voor 95 euro op de bon moeten slingeren, politiek en alle mensen die zich wel netjes aan de regels houden.”

Verder merkt Driessen op, dat tijdens het – toen nog niet officiële – titelfeest na de zege op AZ de supporters werden toegesproken door algemeen directeur Edwin van der Sar. Hij riep toen de menigte op naar huis te gaan. Dat was ditmaal niet het geval. ,,Namens Ajax stelde Van der Sar zelfs dat de club officieel geen enkele verantwoordelijkheid draagt voor alles wat zich buiten het stadion afspeelt. Hij ondernam namens Ajax zelfs geen poging om de mensen bij de ArenA te bewegen naar huis te gaan. Sterker, de directie werkte actief en volledig bewust mee aan het negeren van alle coronamaatregelen.”

Trainer

Ook trainer Erik ten Hag – die ervan baalde dat er geen supporters aanwezig konden zijn – wordt door Driessen niet gespaard in zijn column. ,,Waar de ziekenhuizen en ic’s zodanig vol liggen, dat reguliere zorg is afgeschaald en code zwart dreigt, vond de trainer van Ajax het onbegrijpelijk dat er geen fans werden toegelaten in het stadion voor de kampioenswedstrijd”, aldus Driessen. ,,In zijn frustratie vond hij het testevent vorige week toen publiek welkom was bij Ajax-AZ een worst zonder perspectief. Terwijl hij niet op de hoogte was van de vooraf gemaakte afspraken met de overheid.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder