KNVB haalt Peter Jeltema binnen als Hoofd Talentontwikkeling

Peter Jeltema (foto) verlaat na dit seizoen FC Groningen. De 60-jarige Groninger treedt namelijk per 1 juli in dienst bij de KNVB. Het huidige Hoofd Opleiding van FC Groningen wordt in Zeist Hoofd Talentontwikkeling. Jeltema heeft meer dan twintig dienstjaren achter zijn naam staan bij de profclub uit Groningen.

Jeltema maakte in 2017 al eerder kort een uitstapje naar de KNVB als beleidsmedewerker Voetbalontwikkeling Betaald Voetbal. Een jaar later keerde hij terug bij FC Groningen in zijn oude functie van Hoofd Opleiding. Voor zijn tijdelijke vertrek naar de KNVB was Jeltema drie jaar lang technisch manager van FC Groningen. Daarvoor was hij jarenlang het hoofd van de Opleiding van FC Groningen en samen met wijlen Martin Koeman stond Jeltema daarmee al aan de basis van de huidige opleiding van de club. Hij begon zijn carrière binnen FC Groningen als jeugdtrainer van de toenmalige D1.

Jammer

Het vertrek van Jeltema komt voor technisch directeur Mark-Jan Fledderus onverwacht. ,,Het nieuws verraste me en het is bijzonder jammer voor de club dat een vakman en clubman als Peter Jeltema FC Groningen gaat verlaten. Het is voor hem een kans, die hij niet wilde laten schieten”, laat hij weten aan het Dagblad van het Noorden.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder