Hagenaar Jordy Wehrmann zet met FC Luzern stap richting Zwitserse bekerfinale

Jordy Wehrmann (foto), die ooit met voetballen begon bij het Haagse SVH, zette dinsdag met zijn huidige club FC Luzern een volgende stap richting de Zwitserse bekerfinale. In de halve finale werd Aarau met 1-2 op eigen veld teruggewezen.

Na zijn voetballende start bij SVH koos de nu 22-jarige Jordy Wehrmann al op jonge leeftijd voor de jeugdopleiding van Feyenoord, waar hij in 2018 zijn eerste contract tekende. Hij is tot komende zomer door de Rotterdammers verhuurd aan FC Luzern, dat ook een optie tot koop heeft bedongen. Bij Feyenoord loopt zijn contract medio 2022 af.

Waarde

In februari stapte Wehrmann van Feyenoord over naar FC Luzern, waar hij al snel een vast waarde werd in de hoofdmacht. Hij miste één wedstrijd, tegen FC Basel. Hij werd toen buiten de ploeg gelaten wegens een gebrek aan inzet. Dinsdag deed de Hagenaar de gehele wedstrijd mee met FC Luzern in de halve finale van de Zwitserse bekerstrijd (1-2 winst op Aurau). Op 24 mei speelt zijn ploeg de finale tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Servette en Sankt Gallen.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder