Versoepelingen uitgelekt: ‘Meer mogelijk voor teamsporten en sportscholen’

Het demissionaire kabinet heeft vanavond weer een persconferentie. Naar verluidt worden daar ook versoepelingen voor de sport kenbaar gemaakt.

Waarschijnlijk gaat demissionair Minister-President Rutte bekendmaken, dat sporten in teamverband weer mag vanaf volgende week dinsdag. Dat betekent dat ook spelers van 27 jaar en ouder weer actief mee mogen doen op de trainingen. Niet duidelijk is of er ook al in wedstrijdverband gespeeld mag worden.

Terrassen

Ook de sportscholen gaan weer open. Tevens lijkt er een verruiming van de openingstijden van de terrassen aan te komen. De sportkantines en de terrassen van de sportclubs blijven echter nog gesloten, zo is de verwachting.

Voorbehoud

Er wordt nog wel een voorbehoud gemaakt. Mochten de besmettings- en ziekenhuiscijfers niet blijven dalen, dan kunnen de versoepelingen alsnog worden teruggedraaid.

Amateurvoetbal

Voor het amateurvoetbal komen de aangekondigde versoepelingen in feite te laat. De competities waren al in een vroeg stadium beëindigd en inmiddels waren er volop regio-toernooien opgezet. Ook Haaglanden Voetbal had in samenwerking met de KNVB zo’n toernooi uitgewerkt. De KNVB blies echter ook die mogelijkheid vorige week af. Mogelijk dat clubs in juni nog wel wat oefenwedstrijden kunnen en mogen spelen. Voor de voorbereiding op de nieuwe competitie ziet het er allemaal in ieder geval gunstig uit.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder