KNVB verlengt contract Jong Oranje-coach Erwin van de Looi met twee jaar

Erwin van de Looi (foto) heeft zijn contract bij de KNVB met twee jaar verlengd. Het contract van de coach van Jong Oranje loopt nu in elk geval tot en met de EK-kwalificatiecyclus voor het EK 2023 en wordt automatisch verlengd als het EK in Roemenië en Georgië gehaald wordt. Het contract van assistent-trainer Marcel Groninger is met dezelfde periode verlengd.

Erwin van de Looi is sinds 1 juli 2018 in dienst van de KNVB. Sinds hij als hoofdtrainer voor de groep staat won Jong Oranje vijftien keer, speelde viermaal gelijk en moest drie nederlagen incasseren. Na de overwinning op Wit-Rusland op 15 november 2020 verbrak Van de Looi met Jong Oranje het record van meeste overwinningen op een rij. Dit record staat nu op twaalf. Mede dankzij deze zegereeks plaatste Jong Oranje zich voor het eerst sinds 2013 weer voor een EK. In maart plaatste Jong Oranje zich voor de kwartfinale van deze eindronde en hierin speelt het team op maandag 31 mei tegen Jong Frankrijk.

Uitdaging

,,Het trainen en coachen van Jong Oranje is mij de afgelopen de afgelopen twee jaar erg goed bevallen”, aldus Jong Oranje-coach Erwin van de Looi op de site van OnsOranje. ,,Werken met de grootste talenten van Nederland is een prachtige uitdaging. Het is mooi en uitdagend om aan de ene kant zo goed mogelijk te presteren met het team in de EK-kwalificatie en op een EK en aan de andere kant om spelers voor te bereiden op het Nederlands Elftal. De samenwerking met mijn staf, het Nederlands Elftal en met de KNVB is uitstekend en daarom heb ik besloten om nog een EK-kwalificatiecyclus met EK door te gaan met Jong Oranje. Uiteraard ligt mijn focus op dit moment nog volledig op het EK 2021, maar het is voor iedereen prettig dat er nu al duidelijkheid is over de volgende periode van Jong Oranje. Ik kijk hier in ieder geval alweer erg naar uit.”

Hand-in-hand

,,We zijn erg blij dat we hebben kunnen verlengen met Erwin en Marcel en dat we dus nog een EK-kwalificatiecyclus en EK met elkaar doorkunnen”, aldus directeur topvoetbal van de KNVB Nico-Jan Hoogma. ,,Als KNVB zijn we erg tevreden over de recente prestaties van het team. Zo plaatste Jong Oranje zich, onder leiding van Van de Looi, voor het eerst sinds 2013 weer voor een EK en staat het team nu in de kwartfinale. Naast de goede prestaties van Jong Oranje zijn er ook al een groot aantal spelers doorgeschoven naar het Nederlands Elftal. Het presteren met Jong Oranje en het opleiden van Oranjespelers gaat hand in hand en samen met Erwin en zijn staf willen we dit de komende cyclus graag zo voortzetten.”

EK-kwalificatie 2021/’23

Jong Oranje speelt in de kwalificatiecampagne voor het EK 2023 tegen Zwitserland, Bulgarije, Wales, Moldavië en Gibraltar. Aan de EK-kwalificatie doen 53 landen mee die verdeeld worden in acht poules van zes en één poule van vijf. De groepswinnaars en de beste nummer twee, gemeten over alle negen groepen, plaatsen zich direct voor het EK 2023. De overige beste nummers twee maken via een play-off ook nog kans op de resterende vier EK-tickets. Dit tweeluik wordt gespeeld in september 2022. Het EK wordt in juni en juli 2023 gehouden in Georgië en Roemenië. Aan het eindtoernooi doen zestien landen mee, waarbij Georgië en Roemenië als gastlanden automatisch gekwalificeerd zijn.

Bron: KNVB

Lees verder