Ex-ADO Den Haag spelers en trainer actief in play-offs Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag starten in de Keuken Kampioen Divisie de play-offs, met als inzet een plaats volgend seizoen in de Eredivisie. In vijf van de zes clubs zijn spelers actief, die eerder onder contract stonden bij ADO Den Haag en ook een trainer die eerder in het Cars Jeans Stadion werkte.

Het spits wordt om 16.30 uur afgebeten door de teams van NAC en FC Volendam, die in het Rat Verlegh Stadion in Breda tegenover elkaar staan. NAC kent een grote ‘Haagse’ inbreng met Thom Haye, Lex Immers, Dion Malone en trainer Maurice Steijn (foto). Bij FC Volendam is actief de in Den Haag geboren Denso Kasius. Hij speelde ooit in de jeugd van DHC. Via de jeugd van Sparta en Feyenoord kwam de inwoner van Nootdorp bij Jong Utrecht terecht en verkaste in de winterstop naar FC Volendam.

Kater

Om 18.45 uur staan De Graafschap en Roda JC tegenover elkaar op de Vijverberg. De Graafschap, met doelman Rody de Boer (o.a. ex-ADO Den Haag), moet de kater van het niet direct bereiken van de Eredivisie wegspoelen. Tegenstander is dus Roda JC, met inbreng van de voormalige ADO-spelers Erik Falkenburg, Thijmen Goppel, Danny Bakker, Kees Luijckx en Roland Alberg en technisch manager Jeffrey van As.

Topscorer

Om 21.00 uur sluiten Almere City FC en NEC de eerste speeldag van de play-offs af. Bij Almere City FC hoopt topscorer Thomas Verheijdt – die volgend seizoen graag bij ADO Den Haag zou spelen, waar hij ook al in de jeugd actief was – weer van zich te doen spreken.

© Haaglanden Voetbal  

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder