KNVB voert mutaties door in staf nationale jeugdteams

De technische staf van de nationale jeugdteams mannen – van Onder 15 tot en met Jong Oranje – voor het seizoen 2021-2022 is rond. Ten opzichte van huidige seizoen is het team grotendeels ongewijzigd gebleven. De grootste veranderingen zijn het wegvallen van Oranje onder 20 en de nieuwe bezetting bij Onder 19, Onder 16 en Onder 15.

Bij Onder 19 heeft Bert Konterman (foto) de taak van hoofdcoach overgenomen van Peter van der Veen en zal Ervin Lee vanaf volgend seizoen als zijn assistent gaan fungeren. Andere wijzigingen zijn Pieter Schrassert Bert die de hoofdcoach wordt van Onder 16 en Maurice Hagebeuk die deze rol gaat vervullen bij Onder 15.

Jong Oranje

Erwin van de Looi blijft de coach van Jong Oranje. Ook het contract van assistent-trainer Marcel Groninger is verlengd. Peter Reekers gaat niet door bij Jong Oranje. Met hem was afgesproken dat zijn verbintenis tot en met het EK 2021 zou lopen. Voor de positie van tweede assistent-trainer wordt er gezocht naar een deelnemer van één van de KNVB-trainersopleidingen. Over de invulling van deze positie zal de komende periode meer duidelijk worden.

Onder 20

Het Nederlands elftal voor spelers onder de 20 jaar is sinds dit seizoen gestopt. Dit team was bedoeld voor spelers die vanwege hun leeftijd niet meer uit mogen komen voor het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar, maar nog niet in aanmerking komen voor Jong Oranje. Het team kwam – vanwege de coronacrisis – voor het laatst in actie in november 2019.

Onder 19

Bert Konterman heeft de positie van trainer van Onder 19 overgenomen van Peter van der Veen. Konterman wordt in deze rol geassisteerd door Ervin Lee. Konterman was de coach van Onder 20 en is tot het einde van dit seizoen interim-hoofdcoach van PEC Zwolle.

Onder 18

Martijn Reuser blijft komend seizoen ook de coach van Oranje onder 18, waar hij zal worden geassisteerd door Pieter Schrassert Bert. Reuser assisteert op zijn beurt Schrassert Bert bij Oranje onder 16.

Onder 17

Mischa Visser blijft coach van Oranje onder 17. Visser wordt geassisteerd door de onder 15 hoofdcoach Maurice Hagebeuk en oud-international Hedwiges Maduro, die eerder tweede assistent was bij Jong Oranje.

Onder 16

Pieter Schrassert Bert is aankomend seizoen eindverantwoordelijk voor Oranje onder 16. Hij wordt geassisteerd door de coach van Onder 18, Martijn Reuser.

Onder 15

Bij Oranje onder 15 is Maurice Hagebeuk komend seizoen de hoofdcoach. Bert Konterman, de coach van Onder 19, zal Hagebeuk assisteren.

Bron: KNVB

(Foto: Orange Pictures)

 

Lees verder