Onduidelijkheid over locatie finale bij winst Feyenoord op Sparta

Feyenoord staat woensdagavond in de Kuip in de play-offs tegenover stadgenoot Sparta. De winnaar van dat duel komt zaterdagavond uit in de finale. Mocht Feyenoord winnen, dan speelt de formatie van Dick Advocaat zaterdag een thuiswedstrijd tegen de winnaar van FC Utrecht-FC Groningen.

Feyenoord heeft dan weer het thuisvoordeel op grond van de ranglijst van de reguliere competitie. Probleem is echter, dat op die avond in Rotterdam ook de finale plaatsvindt van het Songfestival in Ahoy’. De KNVB denkt al na over een alternatief bij winst van Feyenoord. Mocht Sparta winnen, dan is er geen probleem, want de ploeg van trainer Henk Fraser speelt dan uit tegen de winnaar van FC Uitrecht-FC Groningen.

Opmerking

Het ontlokte Feyenoord-trainer Dick Advocaat (foto) een bijzondere opmerking tijdens de persconferentie voorafgaande aan het duel tegen Sparta. De Hagenaar zei: ,,Ik kan me niet voorstellen dat burgemeester Ahmed Aboutaleb het songfestival belangrijker vindt dan Feyenoord. Of hij moet geen verstand van voetbal hebben.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder