Ook Schiedam krijgt mogelijk volgend seizoen nieuwe club

Komend seizoen niet alleen in Den Haag, FC Skillz, een nieuwe club in de KNVB-voetbalcompetitie, maar mogelijk ook in Schiedam, meldt Waterwegsport.nl. Als het aan een aantal leden van Kethel Spaland ligt zal Schiedam vanaf volgend jaar een voetbalclub rijker zijn.

De club zou de naam KMG (Klein Maakt Gezellig) gaan dragen en heeft tot doel de gezelligheid en herkenbaarheid van het voormalige VVK terug te brengen.

Voor een accommodatie is de aanstaande vereniging al met diverse partijen in gesprek geweest. Zowel PPSC, Excelsior’20 als SVV staan op de radar. Akko Slotboom, één van de initiatiefnemers: ,,We hoorden steeds meer geluiden dat sommige leden op het nieuwe complex, hoe mooi dan ook, de gezelligheid en kleinschaligheid missen zoals we dat op het oude complex bij VVK hadden. Uiteindelijk hebben we de koppen bij elkaar gestoken en aan het bestuur laten weten wat onze plannen zijn. De hoop is om komend voetbalseizoen al te kunnen starten met een beperkt aantal teams. Volgens de KNVB moeten we minimaal 50 leden hebben om te starten, dit aantal werd op de eerste aanmelddag al overtroffen.”

Toekomst

Logisch dat men bij Kethel Spaland deze intentie van een nieuwe club betreurt. Voorzitter Marco Konter bij Waterwegsport.nl: ,,Enkele leden van onze vereniging hebben het plan opgevat om een nieuwe kleinschalige vereniging op te richten. Focus ligt hierbij op senioren. De insteek die zij wensen vinden zij niet bij onze vereniging en bij geen enkele bestaande voetbalvereniging in Schiedam, waardoor zij voor deze optie kozen. Het bestuur betreurt het uiteraard als leden zich niet in de uitgezette koers kunnen vinden en besluiten te vertrekken. Zeker nu onder het deels nieuwe bestuur aanvullende goede initiatieven voor de toekomst ontwikkeld worden.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder