De Graafschap ontslaat trainer na niet behalen promotie naar Eredivisie

ADO Den Haag komt komend seizoen in ieder geval Mike Snoei (foto) niet tegen als trainer van De Graafschap, want de wegen van de Rotterdammer en de Superboeren scheiden. Na twee intensieve jaren en het niet behalen van de doelstelling, te weten promotie naar de Eredivisie, is er niet genoeg draagvlak voor een derde seizoen eerste divisie, wordt als reden opgegeven door de club uit Doetinchem.

,,Wij hebben Mike leren kennen als een keiharde werker, die een groep lang scherp weet te houden en die tot de laatste minuut heeft gevochten voor promotie. Er is twijfel of deze manier van werken drie seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie vol te houden is. Dan is het beter om nu de conclusie te trekken en niet door te gaan”, aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede, zelf oud-speler van ADO Den Haag.

Pijn

,,Ik kijk terug op twee fantastische jaren bij een geweldige club”, zegt Mike Snoei in een reactie. ,,Ik ben trots op mijn selectie en staf, we hebben tot het einde geknokt op zoek naar dat ultieme doel. Een geweldig woord van dank aan de supporters van De Graafschap. Ondanks alle coronabeperkingen bleven zij de club tot de laatste seconde steunen met imposante acties. Het doet mij dan ook pijn dat wij samen één doelpunt tekortkwamen voor de zo gewilde promotie.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder