Zes ex-ADO Den Haag-spelers in selectie Suriname

Bondscoach Dean Gorré heeft de selectie van Suriname voor de komende interlandperiode bekendgemaakt. Het zogeheten sportpaspoort heeft er wel voor gezorgd, dat Gorré nu een beroep kan doen op veel betaald voetballers, ook uit Nederland.

Spelers met roots in Suriname mogen voor Suriname uitkomen, zonder dat zij hun Nederlandse paspoort hoeven in te leveren. Dat heeft ertoe geleid, dat reeds de nodige spelers zich beschikbaar hebben gesteld.

Becker

Eén van de nieuwelingen in de selectie van Gorré is Sheraldo Becker (foto), die ook in het Cars Jeans Stadion actief was en nu uitkomt in de Bundesliga bij 1. Union Berlin. Andere spelers in de selectie zijn: Shaquille Pinas, Ramon Leeuwin, Roland Alberg, Dion Malone en Tjaronn Cherry.

Suriname speelt op 4 juni tegen Bermuda en komt op 8 juni binnen de lijnen tegen concurrent Canada. De formatie van Gorré pakte, net als Canada, zes punten in de eerste twee duels. De nummer één van de groep plaatst zich voor de volgende ronde in de WK-kwalificatiereeks richting het eindtoernooi in Qatar.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder