Mogelijk goed nieuws voor voetballers die nog een straf hebben staan

Mogelijk komt er binnenkort goed nieuws voor voetballers die nog een ‘uitsluiting’ of begeleiders die een ‘functieontzegging’ hebben lopen. Dagblad Tubantia meldt namelijk, dat vanwege de lange coronaonderbreking de KNVB een ‘generaal pardon’ overweegt.

Dat zou betekenen, dat opgelegde en doorlopende straffen met betrekking tot een ‘uitsluiting’ en ‘functieontzegging’ in het amateurvoetbal geschrapt worden. Op die manier zou iedere voetballer of begeleider met een schone lei aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen. Er wordt niet gesproken over schorsingen, waarbij een speler of functionaris voor een bepaalde periode is geschorst.

Initiatief

Het initiatief daartoe is volgens Tubantia genomen door de vereniging Grol uit de Achterhoek. Na zo’n lange coronaperiode zouden volgens die club spelers ook aan het nieuwe seizoen moeten kunnen beginnen. ,,Het kan een positieve maatregel van de KNVB zijn om het verlies van leden na de coronaperiode te beperken.”

Volgens de verenging Grol hebben uitgesloten spelers eigenlijk hun straf er al lang opzitten. Ook zij kunnen er niets aan doen dat er al zolang niet gespeeld kan worden. De regionale krant weet te melden, dat er bij de KNVB inderdaad oor is voor het uitvoeren van zo’n ‘generaal pardon’.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder