Jan Albers voorgedragen als nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen BV

De Raad van Commissarissen betaald voetbal heeft Jan Albers (foto) voorgedragen als nieuwe voorzitter per 1 september 2021. De 69-jarige voormalig president-commissaris van PSV volgt de aftredende Jan Smit op en zal met commissarissen Elsemieke Havenga-Hillen, Han Berger, Niek Jan van Kesteren en Jeroen Slop toezicht houden op de algemene gang van zaken in de sectie betaald voetbal binnen de KNVB.

De in Veldhoven geboren Albers heeft zijn sporen verdiend in het bedrijfsleven met bestuursfuncties bij onder meer Philips, Gamma Holding en Koninklijke Ten Cate. Ook heeft Albers een mooi palmares in de topsport. Als twintiger nam hij met het Nederlands hockeyelftal deel aan de Olympische Spelen van 1976 in Montreal. Na zijn actieve carrière was Albers commissaris tophockey bij de Nederlandse hockeybond en voorzitter van de KNHB. Van 2012 tot 2020 maakte hij deel uit van de Raad van Commissarissen van PSV, waarvan de laatste zes jaar als president-commissaris.

Twee jaar

Op de Algemene Vergadering Betaald Voetbal van vrijdag 18 juni moet de benoeming van Albers definitief worden. Albers wordt benoemd voor een periode van twee jaar, de tijdsduur die de huidige voorzitter Smit nog had te gaan als hij niet zoals afgestemd per 1 september 2021 zou aftreden.

Bron: KNVB

Lees verder