Sieme Zijm geen trainer Rijsoord, maar treedt in dienst van PSV

Sieme Zijm (foto), die in deze regio als trainer fungeerde bij sv Den Hoorn, FC ’s-Gravenzande en Westlandia, zou komend seizoen aan de slag gaan bij vv Rijsoord. De inkt onder het contract was nog niet helemaal opgedroogd of Zijm moest zijn nieuwe club laten weten dat de overeenkomst niet doorgaat.

Sieme Zijm (43) kreeg de kans om fulltime als staflid aan het werk te gaan bij PSV, waar hij nu voor twee seizoenen heeft getekend. Een uitdaging die hij niet voorbij kon laten gaan, maar het betekent wel dat hij naast de Eindhovense club, geen trainer kan zijn bij een andere club.

Begrip

Bij Rijsoord is men teleurgesteld, maar heeft men ook begrip voor de keuze die Zijm nu heeft gemaakt. ,,Natuurlijk wisten we dat we een jonge ambitieuze trainer hadden gecontracteerd. De gesprekken met de technische commissie, het bestuur, de staf en de selectiespelers verliepen naar tevredenheid. Daarom vinden we het heel jammer, maar begrijpen en respecteren we de keuze van Sieme Zijm”, laat de club in een reactie weten.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder