Ex-ADO Den Haag-speler Bas Kuipers verlengt contract bij Go Ahead Eagles

Bas Kuipers (foto) werd eerder bij ADO Den Haag niet goed genoeg bevonden en vertrok naar Go Ahead Eagles. Daar wist hij zich in de Keuken Kampioen Divisie wel een plaats in de hoofdmacht te veroveren. Met een seizoen in de Eredivisie in het vizier verlengde hij zijn contract.

Bas Kuipers (26) had een belangrijk aandeel in de promotie van zijn ploeg. Hij was namelijk verantwoordelijk voor de enige treffer in de beslissende (uit)wedstrijd. In Rotterdam bij zijn oude club Excelsior scoorde Kuipers namelijk de enige treffer van de wedstrijd (foto). Doordat De Graafschap niet verder kwam dan 0-0 was de promotie van de ploeg uit Deventer een feit.

Gevoel

Bas Kuipers had bij Go Ahead Eagles nog een tot medio 2022 doorlopend contract, maar dat is nu door de clubleiding opengebroken. Hij staat nu bij de Deventer club tot medio 2024 op de loonlijst. Technisch manager Paul Bosvelt daarover op de clubsite: ,,We zijn met elkaar gaan praten over contractverlenging vanuit het goede gevoel dat er aan beide kanten is. Nog voor de promotie waren we er eigenlijk al bijna helemaal uit, dat zegt iets over dat gevoel.”

Kuipers zal zijn oude club dus komend seizoen niet tegenkomen, want ADO Den Haag maakte de gang in tegenovergestelde richting en speelt nu in de Keuken Kampioen Divisie.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder