KNVB maakt data publicatie competitie-indelingen bekend

De KNVB zal de nieuwe competitie-indeling in de eerste helft van juli bekend maken. Momenteel kunnen door de verenigingen elftallen worden ingeschreven. Dat zal tot half juli voor de A-categorie mogelijk zijn. De KNVB maakt de indelingen op 1 juli en 9 juli bekend.

Competitie-indeling divisies

De KNVB maakt op 1 juli de indelingen voor de landelijke divisies bekend. De verwachting is dat de divisies nagenoeg hetzelfde blijven. Immers, er is geen promovendus en ook geen degradant.

Competitie-indeling hoofdklasse

De indeling voor de diverse hoofdklassen zal eveneens op 1 juli bekend worden gemaakt. Uit de hoofdklasse verdwijnen enkele ploegen (op zondag). De verwachting is dat er in de hoofdklasse binnen de A-poule en B-poule een middeling wordt gemaakt. Uit de regio verdwijnen in ieder geval Leonidas en IFC uit het zondagvoetbal. Ook de landelijke jeugd en het landelijke vrouwenvoetbal worden op 1 juli bekend gemaakt.

Competitie-indeling amateurvoetbal

De KNVB maakt voor de overige categorieën de indelingen op 9 juli bekend. Het gaat dan om de competitie indeling voor alle competities uit de A-categorie.

Competitie-indeling B-categorie

De competitie indeling voor de B-categorie zal langer op zich laten wachten. De B-categorie wordt meestal pas in augustus bekend gemaakt. Ook het bekervoetbal (A- en B-categorie) wordt eerst bekend gemaakt.

Bron: KNVB

Lees verder