WK-droom voor nationaal team Suriname voorbij

Voor het nationale team van Suriname ziet de WK-kwalificatiereeks van de CONCACAF-zone erop. De formatie van bondscoach Dean Gorré (foto) ging in de nacht van dinsdag op woensdag met duidelijke cijfers onderuit tegen concurrent Canada: 4-0.

Suriname moest winnen in het Toyota Stadium om kans te blijven houden op plaatsing voor het WK 2022 in Qatar. Het begin was zeker niet slecht en de ploeg had pech dat de bal na een inzet van oud-ADO Den Haag-speler Sheraldo Becker via de onderkant van de lat weer terugkwam in het veld. Na dik een half uur spelen van Canada toch op 1-0. Alphonso Davies, die in goede vorm stak, gaf doelman Warner Hahn het nakijken.

Hattrick

Suriname hoopte na rust wat terug te kunnen doen, maar Canada liep verder uit. Na bijna een uur spelen verdubbelde Jonathan David de marge naar 2-0. Dezelfde speler was ook verantwoordelijk voor de laatste twee treffers, waarvan de vierde uit een strafschop (4-0) en voltooide daarmee zijn hattrick.

Gold Cup

Canada eindigt als eerste in groep B en gaat nu verder in een tweeluik met El Salvador. Suriname kan zich gaan opmaken voor de strijd om de Gold Cup.

© Haaglanden Voetbal  

Lees verder