Feyenoord Academy neemt afscheid van Stanley Brard

Feyenoord Academy heeft dit weekend het grotendeels door corona overschaduwde seizoen 2020-2021 officieel afgesloten. Na de oefenwedstrijden tegen Excelsior Rotterdam werd per team afscheid genomen van de (vertrekkende) spelers. Voor hoofd opleidingen Stanley Brard (foto) was het zijn laatste dag op Varkenoord.

Stanley Brad was ook een korte periode hoofdtrainer bij ADO Den Haag. In de zomer van 2000 werd hij trainer van ADO Den Haag in het Zuiderpark als opvolger van Rob Meppelink. De samenwerking verliep echter niet voorspoedig en al in april van zijn eerste seizoen werd hij aan de kant geschoven voor Piet de Zoete. Brard kreeg de taak van technisch directeur, maar leverde die functie na enkele maanden alweer in om jeugdtrainer te worden in Japan

Succesvol

Verdeeld over twee periodes gaf Brard bijna twaalf jaar leiding aan Feyenoord Academy. Gedurende deze periodes was de jeugdopleiding zeer succesvol, onder meer door de doorbraak van EK-gangers Georginio Wijnaldum en Stefan de Vrij. Volgens Brard, die ervan overtuigd is dat jonge spelers wel degelijk kwaliteit en fysiek hebben om in topteams mee te komen, draait het allemaal om vertrouwen.

Vertrouwen

Hij zegt daarover: ,,Je moet jonge spelers de tijd geven en ze vertrouwen geven. Laat ze weten dat ze het goed doen en dat ze onder de beste omstandigheden met de beste coaches werken. Het vervult me met trots mede de ontwikkeling van talentvolle spelers mogelijk te hebben gemaakt. Ik kijk met ontzettend veel plezier terug op mijn tijd op Varkenoord.” Brard wordt als hoofd jeugdopleiding opgevolgd door Rini Coolen. Na enkele mooie woorden kreeg Brard uit handen van Academy-manager Raymond van Meenen het exclusieve Full Support Uitshirt 2021-2022 uitgereikt.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder