Björn Kuipers en Danny Makkelie in actie op EK

Björn Kuipers (foto) leidt donderdag zijn eerste wedstrijd op EURO 2020. De 48-jarige arbiter is door UEFA aangesteld voor het duel in groep B tussen Denemarken en België. Danny Makkelie heeft zijn tweede scheidsrechtersaanstelling voor het EK binnen. Hij leidt woensdag om 15.00 uur Rusland – Finland.

Björn Kuipers kwam zondag in actie als vierde official bij Engeland – Kroatië (1-0) op Wembley. Denemarken en België treffen elkaar donderdag om 18.00 uur in Parken in Kopenhagen. Beide teams komen voor de tweede keer in actie tijdens dit EK. De Denen beleefden zaterdag in hetzelfde stadion een dramatische avond tegen Finland toen hun aanvoerder Christian Eriksen op slag van rust door een hartstilstand werd getroffen. Het EK-duel werd later hervat en eindigde in een 0-1 zege voor de Finnen. België opende diezelfde avond het met een 3-0 winst op Rusland.

VAR

Kuipers wordt in Kopenhagen bijgestaan door zijn vaste assistent-scheidsrechters Erwin Zeinstra en Sander van Roekel. Vierde official is de Zweed Andreas Ekberg. Pol van Boekel is de videoarbiter. Het VAR-team bestaat verder uit Kevin Blom en de Fransmannen Benjamin Pages en François Letexier.

Makkelie

Danny Makkelie fluit al zijn tweede duel op het EK. De arbiter heeft woensdag om 15.00 uur de leiding in handen bij Rusland – Finland. Hessel Steegstra en Jan de Vries assisteren de leidsman in Sint-Petersburg. Kevin Blom en Pol van Boekel zijn de VAR bij deze EK-wedstrijd. Zij krijgen assistentie van de Fransmannen Benjamin Pages en Jérôme Brisard. De Roemeen István Kovács is de vierde official.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder