Zaalvoetbal: Oranjeteam van MaxTjaden buigt nipt voor Italië

Het Oranje Futsalteam van bondscoach Max Tjaden (foto) heeft de 150e interland van Jamal el Ghannouti niet in een overwinning kunnen omzetten. Tegen Italië, de nummer zeven op de Europese ranglijst, werd in Prato de eerste van twee oefenduels met 3-2 verloren. 

Een prachtig moment na afloop. El Ghannouti kreeg van de aanvoerder van Italië een Oranje-shirt overhandigd met daarop ‘150’. De ervaren kracht, al meer dan 15 jaar actief voor het Nederlands zaalvoetbalteam, werd emotioneel en werd daarna door de Nederlanders én de Italianen op de schouders genomen.

Doorreis

Oranje is op doorreis door Europa. Het speelde eerst twee duels in en tegen Slovenië: 5-2 winst en 4-4. Na een lange busreis belandde het in Italië, waar ook twee oefenwedstrijden op het programma staan. De eerste ging dus nipt verloren. Gezien de status van de Azzuri zeker geen prestatie om je voor te schamen. Sterker, Nederland kwam via Soufian Charraoui al snel aan de leiding. Halverwege was de ruststand 1-1, door een late gelijkmaker. ,,Onnodig”, vond bondscoach Max Tjaden.

Voorsprong

Karim Mossaoui zorgde na de hervatting voor een nieuwe voorsprong, maar de Italianen – begin volgend jaar natuurlijk ook van de partij op het EK in Amsterdam en Groningen – trokken de zege in het laatste kwart toch naar zich toe. Mede dankzij een fraaie treffer van uitblinker Alex Merlim. ,,Pure kwaliteit”, sprak Tjaden na afloop. ,,Daarna waren we even de kluts kwijt en maken ze ook nog 3-2.”

Tevreden

Toch was Tjaden zeker niet ontevreden. ,,We hebben laten zien dat we dit soort ploegen aankunnen. Iedereen heeft keihard gewerkt.” Vandaag staan beide formaties opnieuw tegenover elkaar. Dan wordt er om 19.30 uur afgetrapt.

Bron: KNVB Media

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder