Bradley van Hoeven gaat spelen voor Almere City FC

Bradly van Hoeven (foto) is de volgende zomeraanwinst van Almere City FC. De 21-jarige linksbuiten komt over van Sparta Rotterdam, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan Go Ahead Eagles. Hij tekent in het Yanmar Stadion een contract voor drie seizoenen. Zijn verbintenis loopt zodoende tot de zomer van 2024.

Van Hoeven genoot zijn opleiding bij Excelsior Maassluis en Sparta Rotterdam voordat hij in 2018 zijn debuut maakte in de Tweede Divisie. Op het hoogste amateurniveau van Nederland maakte de vleugelflitser indruk door in 24 competitieduels met Jong Sparta negen keer doel te treffen en drie assists te leveren.

Ambitie

Die lijn trok hij door toen hij afgelopen seizoen werd verhuurd aan Go Ahead Eagles. In Deventer was de buitenspeler wederom negenmaal trefzeker en stelde hij vijfmaal een teamgenoot in staat te scoren. Hiermee had hij een flink aandeel in de verrassende promotie van Go Ahead Eagles. ,,Voor mij is dit een mooie stap in mijn carrière”, reageert Van Hoeven. ,,Almere City FC heeft een gedegen plan en de voorwaarden en faciliteiten zijn goed. Mijn ambitie is om zoveel mogelijk minuten te maken. Veel spelen en winnen, dat is het allerbelangrijkste. Samen met de club hoop ik de droom om te promoveren te kunnen realiseren.”

Opleiding

Technisch manager Teun Jacobs van Alemere City FC over zijn komst op de clubsite: ,,Bradly heeft een zeer goede opleiding gehad bij Sparta Rotterdam. Daarnaast heeft hij gespeeld voor de verschillende nationale jeugdteams, waar ik hem ook van ken. Hij heeft afgelopen jaar een uitstekend seizoen gedraaid bij Go Ahead Eagles, met veel goals en assists. Bradly is een buitenspeler die met zijn snelheid en vaardigheid achter de laatste linie van de tegenstander probeert te komen. Het type speler dat wij zochten. We zijn erg blij dat we Bradly hebben kunnen halen.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder