Lance Duijvestijn (ex-ADO-jeugdspeler) zet loopbaan voort bij Almere City FC

Lance Duijvestijn (foto) verbindt zich voor drie seizoenen aan Almere City FC. De 22-jarige middenvelder komt over van Helmond Sport en zette zijn handtekening onder het meerjarige contract. Hij ligt nu dus vast tot de zomer van 2024.

Lance Duijvestijn doorliep de jeugdopleiding van ADO Den Haag, voordat hij in augustus 2018 in het shirt van NEC zijn debuut maakte in de Keuken Kampioen Divisie. De voormalig jeugdinternational van Nederland O15 – waar hij samenspeelde met jongens als Matthijs de Ligt en Donyell Malen – keerde terug bij ADO Den Haag waarna hij afgelopen zomer de overstap maakte naar Helmond Sport. Met elf doelpunten en vier assists was hij daar afgelopen seizoen een bepalende kracht. Dat bleef niet onopgemerkt, want Duijvestijn werd in mei genomineerd als beste speler van de vierde periode.

Ontwikkelen

De middenvelder is blij met zijn overstap naar Almere City FC. Op de clubsite zegt hij daarover: ,,Het voelt heel goed om met dit mooie shirt aan te zitten. Qua faciliteiten en plan is alles bij Almere City FC goed geregeld, waardoor dit voor mij de perfecte stap is om mij verder te ontwikkelen. Bij Helmond Sport heb ik met elf goals een productief jaar achter de rug. Die lijn wil ik hier graag doortrekken. Dit is een club die wil groeien, die stappen wil maken. Ik kijk uit naar het nieuwe avontuur en hoop met Almere City FC de stap naar de Eredivisie te gaan maken.”

Dynamisch

Ook bij Almere City FC is men content met zijn komst. Technisch manager Teun Jacobs: ,,Lance is een dynamische aanvallende middenvelder. Hij heeft een sterk jaar achter de rug bij Helmond Sport, met veel goals en assists. Zelf ken ik hem al uit de tijd dat ik zijn trainer was bij Oranje O15 en ik ben hem sindsdien altijd blijven volgen. Het is een jongen met de absolute drive en ambitie om de volgende stap te maken. Dat past uitstekend bij Almere City FC.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Video van FC Almere City FC (onder)

Lees verder