Mark Schuur, nieuwe trainer TOGB: ,,Eerste indrukken zijn positief”

Vorig seizoen was TOGB ingedeeld in de Hoofdklasse B. Komend seizoen gaat de ploeg uit Berkel en Rodenrijs het opnemen tegen de clubs in de Hoofdklasse A, waarin ook onze regioclubs HBS, RKAVV en TAC’90 present zijn.

Bij TOGB staat ook een nieuwe trainer aan het roer: Mark Schuur (foto). Hij verruilde de functie van assistent-trainer bij de zondagploeg van Westlandia voor de mooie uitdaging van hoofdtrainer bij TOGB. Ook voor hem dus komend seizoen meer bekende clubs in de Hoofdklasse A. Schuur: ,,Laat ik beginnen om te zeggen, dat het voor het publiek leuker is om naar wedstrijden te kijken met ploegen uit de regio. Of het een voordeel of nadeel is moet blijken, ik ken het niveau van de teams uit Hoofdklasse B niet. Persoonlijk vind ik het leuker om in deze Hoofdklasse te gaan spelen, daar ik met de trainer van RKAVV, Mauricio Ceccucci op de cursus heb gezeten en met de trainer van HBS, Bas Steffens, nog samen heb gevoetbald bij RVC.”

Positief

Mark Schuur is inmiddels al een aantal weken actief als hoofdtrainer bij TOGB. Zijn eerste indruk? Hij: ,,Mijn eerste indruk is positief. Alle zaken rondom het elftal zijn goed georganiseerd, zodoende hoeven wij met de staf ons alleen met voetbal bezig te houden. De groep is jong, zit vol energie en is leergierig. De spelers trainen goed en nu is het zaak om de speelwijze en de spelprincipes die wij als staf voor ogen hebben steeds verder te ontwikkelen.”

Voorbereiding

TOGB is ook al bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Door Corona wel anders. Schuur: ,,De voorbereiding vliegen wij wel anders aan, zeker in het kader van belasting en belastbaarheid van de spelers. Dat doen we in overleg met Winston, de performance-trainer van het eerste elftal.  De selectie is qua aantallen dusdanig dat we de eerste wedstrijden ook per helft een ander elftal het veld in kunnen sturen.”

Twee blokken

TOGB heeft de voorbereiding gesplitst in twee blokken. Trainer Mark Schuur daarover: ,,Wij zijn begonnen op 8 juni en eindigen het eerste blok op 6 juli met een wedstrijd tegen derde divisionist Quick. In dat blok hebben wij dan twaalf trainingen en drie wedstrijden gehad. Daarna krijgen de spelers drie weken vrij en start blok 2 op dinsdag 27 juli.” Wat zijn zijn verwachtingen voor het nieuwe seizoen? ,,Zoals ik al eerder aangaf is het een jong spelersgroep die vol energie zit. Die energie moeten ze leren doseren. Wij hebben met z’n allen een speelwijze voor ogen en die gaan we dit seizoen steeds verder proberen te ontwikkelen, met als doel als team beter te gaan spelen en wedstrijden te willen winnen, maar ook het ontwikkelen van het individu is een belangrijk aandachtspunt. Wat te verwachten, vind ik moeilijk in te schatten, daar ik niet weet hoe alle teams uit een jaar komen waar niet competitief is gevoetbald.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder