Hagenaar Denso Kasius verlengt contract: ,,Mooi om zo’n beloning te krijgen”

De 18-jarige verdediger Denso Kasius (foto) heeft zijn contract bij FC Utrecht opengebroken en verlengd tot medio 2024. De oud-jeugdspeler van DHC en ADO Den Haag speelde het laatste half jaar op huurbasis bij FC Volendam.

Kasius komt de komende jaargang, zoals eerder dit jaar al met die ploeg was overeengekomen, op huurbasis uit voor FC Volendam; net zoals hij dat de afgelopen maanden al deed.

Denso Kasius kwam in de zomer van 2018 over van ADO Den Haag naar FC Utrecht, waar hij startte in Onder 17. De jeugdinternational maakte daarna deel uit van de Onder 19-equipe in de Domstad, voordat hij werd toegevoegd aan de Jong FC Utrecht-selectie. Met de Utrechtse beloftenploeg speelde hij zeven wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, alvorens hij tijdens de winterstop van het afgelopen seizoen op huurbasis de overstap maakte naar FC Volendam. Bij de Noord-Hollanders kwam hij de afgelopen maanden tot vijftien officiële duels.

Aansluiten

,,Ik heb een goed half seizoen gespeeld bij FC Volendam, dan is het natuurlijk mooi om zo’n beloning te krijgen,” laat Denso Kasius weten op de site van FC Utrecht. ,,Een nieuw contract is altijd een mooi moment, dan is het mooi dat je de mensen waar je meest om geeft daarbij zijn. Na dit seizoen ga ik terug naar FC Utrecht en hoop ik dat ik kan aansluiten bij het eerste en het niveau aan kan. Dan hoop ik op speelminuten in de Galgenwaard.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder