Marcley Manuela doet met zijn club Lunds BK goede zaken

Lunds BK pakte thuis winst op Qviding FIF, door onder meer een late treffer van de ingevallen Marcley Manuela, en steeg daarmee twee plaatsen op de ranglijst. In Zweden is nu een zomerstop van enkele weken ingegaan.

Tekst: Alex Pronk                           |      Foto: Casper Johansson

Lunds BK speelde in de vijftiende competitieronde in Zweden tegenstander Qviding FIF in het begin van de wedstrijd helemaal zoek. Binnen een kwartier wist Lunds BK in haar eigen Klostergårdens IP Stadion, door doelpuntenmakers Filip Bohman (1-0) en Noël Hansson op een 2-0 voorsprong te komen. In het verdere verloop van de eerste helft kon Lunds BK dat niveau niet vasthouden.

Aansluitingstreffer

In de tweede helft kwam Qviding FIF terug in de wedstrijd en na een krap uur spelen scoorde middenvelder Isac Spanedal de aansluitingstreffer voor zijn ploeg: 2-1. De gelijkmaker leek op komst, maar Lunds BK herpakte zich. Na die tegentreffer mocht regiospeler Marcley Manuela direct invallen. Na eerst een kans om zeep te hebben geholpen wist de Zoetermeerder in de vijfde minuut van de extra tijd te profiteren van een fout in de defensie van Qviding FIF en de verlossende 3-1 te maken.

Zomerstop

Door deze zege en de andere resultaten in de eerste divisie, klimt de ploeg van coach Igor Arsennijevic van de negende naar de zevende plaats met 22 punten. In Zweden is nu de zomerstop aangebroken en kiest Marcley Manuela voor een vakantie van een paar weken in Nederland. De volgende competitiewedstrijd van Lunds BK is op vrijdag 13 augustus (aanvang 18.30 uur) tegen plaatsgenoot Torns IF in stadion Tornvallen, Stångby.