Ook CVV Zwervers stapt volgend seizoen over naar zaterdagvoetbal

Meer dan negentig jaar speelde het vlaggenschip van CVV Zwervers op zondag haar wedstrijden. Maar in het seizoen 2022-2023 zal de club de overstap maken naar de zaterdag.

De afgelopen jaren is het zondagvoetbal in het district West 2 steeds verder uitgehold. Steeds meer clubs stapten over naar de zaterdagcompetitie. Een maatschappelijke tendens die niet is te stoppen. Het gevolg is dat de overgebleven zondagclubs steeds meer teams in de competitie krijgen uit een ander district. Een voorbeeld is er voor CVV Zwervers, dat komend seizoen maar liefst vijf clubs uit Brabant in de competitie heeft. Dat betekent langere reistijden, hogere kosten en steeds minder derby’s als gevolg.

Aantrekkelijker

Samen met een aantal andere verenigingen heeft CVV Zwervers de afgelopen jaren veel gesprekken gevoerd met de KNVB en een vurig pleidooi gehouden om de overstap naar de zaterdag aantrekkelijker te maken. Veel zondagclubs hadden al eerder de overstap naar de zaterdag willen maken, maar de regel dat bij een wisseling van speeldag het team in de laagste klasse moest beginnen weerhield veel clubs ervan.

Horizontaal

Afgelopen seizoen waren er nog maar 70 standaardelftallen actief op de zondag terwijl er 224 standaardteams op zaterdag spelen. Mede vanwege het feit dat de zondagcompetitie in West 2 snel leegloopt en vanwege de maatschappelijke ontwikkelingen heeft de KNVB besloten dat teams vanaf het seizoen 2022-2023 horizontaal kunnen overstappen van speeldag.

Overstap

CVV Zwervers heeft dan ook besloten om de overstap te gaan maken met zowel het eerste als het tweede elftal. Komend seizoen zal dus het laatste seizoen zijn dat beide elftallen op zondag hun competitiewedstrijden spelen. Als CVV Zwervers zich komend seizoen handhaaft zal het eerste team in het seizoen 2022-2023 uitkomen in de 1e klasse zaterdag. Recreatief zal er nog wel op zondag worden gevoetbald.

Het is bekend, dat ook in deze regio clubs nadenken over een horizontale overstap van zondag- naar zaterdagvoetbal in het seizoen 2022-2023. De redactie van Haaglanden Voetbal komt graag in contact met clubs, die dit overwegen. (redactie@haaglandenvoetbal.nl

Ontlast

Verder gaat CVV Zwervers in overleg met de KNVB om te onderzoeken of er jeugdcompetities tot en met JO11 en MO11 ook op zondag aangeboden kunnen worden. Hierdoor kan de zaterdag als speeldag worden ontlast en hou je sportieve dynamiek op zondag.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder