Suriname start Gold Cup-toernooi met nederlaag tegen Jamaica

Suriname is de strijd om de Gold Cup in mineur gestart. De ploeg van coach Dean Gorré (foto) moest het onderspit delven tegen Jamaica, dat met twee fraaie doelpunten met 2-0 aan de positieve kant van de score bleef.

Het team van Suriname, met diverse spelers die in de Nederlandse of buitenlandse competitie spelen in de gelederen, had zich een andere start van de Gold Cup voorgesteld. Zeker nu veel profs ook deel uitmaken van de selectie. Maar Jamaica maakte al na zes minuten spelen via Shamar Nicholson de openingstreffer.

Volley

Suriname kreeg mogelijkheden op de gelijkmaker, maar met een prachtige volley scoorde Bobby Reid voor Jamaica de 2-0. Voormalig ADO Den Haag-speler Sheraldo Becker had nog met een prachtig schot zijn ploeg terug in de wedstrijd kunnen brengen, maar doelman André Blake van Jamaica haalde de bal even fraai uit de bovenhoek.

De volgende opponent in de groep is Costa Rica, dat het Gold Cup-toernooi begon met een 3-1 zege op Guadeloupe. Naast Becker speelde ook bij Suriname mee oud-ADO Den Haag-speler Dion Malone.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder