Cambuur-FC Dordrecht afgelast, geen publiek bij Willem II-Excelsior

Het oefenduel vandaag tussen Cambuur Leeuwarden en FC Dordrecht gaat niet door. Het oefenduel komende zaterdag tussen Willem II en Excelsior in Tilburg wordt gespeeld zonder publiek.

Cambuur Leeuwarden-FC Dordrecht is geschrapt omdat bij de Dordtenaren zeven personen ‘ziek’ zijn. Het gaat om vijf spelers en twee stafleden van FC Dordrecht. De wedstrijd zou in Friesland worden gespeeld. Vrijdag staat het volgende oefenduel voor FC Dordrecht gepland bij Helmond Sport.

FC Dordrecht oefende al twee keer in deze voorbereiding. De Schapenkoppen waren in deze vriendschappelijke wedstrijden te sterk voor de amateurs van RBC (1-3) en vv Alblasserdam (1-7).

Geen publiek

De vriendschappelijke wedstrijd in Tilburg tussen Willem II en Excelsior Rotterdam wordt komende zaterdag helaas zonder publiek gespeeld.

Na overleg met de gemeente heeft Willem II moeten besluiten om dit duel zonder aanwezigheid van supporters te spelen. De wedstrijd, die zaterdag al om 14.30 uur begint, is wel te volgen via een livestream op het YouTube-kanaal van Willem II.

Ingewikkeld en beperkend

,,De omstandigheden waaronder de wedstrijd tegen Excelsior met supporters gespeeld kan worden zijn voor zowel supporters als de club erg ingewikkeld en beperkend”, schrijft Willem II op haar website. ,,Vriendschappelijke wedstrijden in de regio zijn normaliter kleinschalige evenementen met een bezoekersvriendelijk en gemakkelijk toegankelijk karakter. De huidige situatie maakt dergelijke omstandigheden niet mogelijk.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder