Jaap van Duijn – ooit populair bij ADO Den Haag – stopt met voetballen

|

Jaap van Duijn hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Hij speelde nog voor het Katwijkse FC Rijnvogels, maar kan het spelen op topamateurniveau niet langer combineren met de werkzaamheden in het familiebedrijf. Om die reden nam hij dinsdagavond afscheid bij een oefenduel tegen Excelsior Maassluis.

Bij het verlaten van het veld (het duel eindigde in 0-0) vormden de spelers van FC Rijnvogels een erehaag. Supporters lieten langs het veld van zich horen met vuurwerk. Van Duijn speelde bij de beloften van PSV en Feyenoord. ADO Den Haag haalde hem in de zomer van 2011 binnen. Hij maakte zijn debuut op 21 juli in de Europa League-wedstrijd tegen FK Tauras. In de Eredivisie maakte hij zijn debuut in de met 4-2 verloren wedstrijd tegen FC Groningen.

Van Duijn leverde plots op 21 maart 2012 zijn contract bij ADO Den Haag in omdat – veelal spelend in het amateurteam – hij te weinig perspectieven zag bij de Haagse BVO. In het seizoen 2012-2013 kwam hij uit voor Spakenburg in de Topklasse. Daarna speelde hij nog voor Quick Boys en Noordwijk alvorens actief te worden op De Kooltuin bij FC Rijnvogels.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder