Westlander Marinus Dijkhuizen kijkt terug op prima trainingsweek Excelsior

|

Marinus Dijkhuizen (foto), trainer van Excelsior, komend seizoen weer competitiegenoot van ADO Den Haag maar dan in de Keuken Kampioen Divisie, kijkt terug op een prima trainingsweek, die de club weer doorbracht in Delden.

Zaterdag speelde zijn ploeg – op de terugweg – nog een oefenduel achter gesloten deuren op trainingscomplex Zoudenbalch tegen Jong FC Utrecht. ,,We hebben een prima week achter de rug in Delden en deze wedstrijd paste daar goed bij”, liet Dijkhuizen na afloop van het duel weten.

Energie

Over het oefenduel zei de Westlander: ,,Als collectief hebben we goede dingen laten zien. Helaas was het aan de bal wel slordig. De tweede helft begonnen we slecht, maar na de wissels kwam er nieuwe energie en het was mooi dat Delano (Gouda – red.) scoorde. Hij komt terug van een blessure en dit zal hem een boost geven.’’ Delano komt uit Den Haag, zoon van oud-GONA en HMSH-speler Dolf Gouda.

,,Maar ik ben vooral tevreden over het collectief. Daar hebben we deze week veel aandacht aan besteed. We hebben als groep hard getraind, hebben voetvolley gedaan en padel en we zijn een avondje weggeweest. Daardoor is een hechte groep ontstaan. In de aantallen zijn we nog wel dun, maar ik ben vooral bezig met de jongens die er zijn. En qua groepsvorming zit het dus wel goed”, aldus een tevreden Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen.

Het duel tussen Jong FC Utrecht-Excelsior eindigde na een 0-0 stand bij rust in 2-2. Oud-Excelsior-speler Derensili Sanches Fernandes opende namens Jong FC Utrecht de score. Brandon Ormonde-Ottewil maakte gelijk en Hagenaar Delano Gouda zette de Rotterdammers zelfs op 1-2. Een bal in eigen doel van Redouan El Yaakoubi betekende de 2-2 eindstand.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Jan den Breejen)

Lees verder