Stichting vrienden van VDL doet aangifte tegen oud-penningmeester

Het bestuur van de stichting Vrienden van VDL heeft aangifte gedaan tegen de voormalig penningmeester van de club uit Maassluis. Hij zou de afgelopen jaren forse uitgaven hebben gedaan zonder dat duidelijk is waar het geld naartoe is gegaan, wordt gemeld op de clubsite.

De stichting Vrienden van VDL heeft zo’n vijf weken geleden aangifte gedaan, zegt voorzitter Wim Tuit. Hij laat weten dat de zaak aan het licht is gekomen nadat het bestuur de jaarstukken van de afgelopen drie jaar had gecheckt. Daaruit is gebleken dat er sprake was van ‘ongefundeerde en onrechtmatige (forse) uitgaven’. Tuit laat weten dat het nog niet duidelijk is welk bedrag precies niet verantwoord kan worden, omdat de bewijslast nog niet rond is. ,,Maar het gaat om duizenden euro’s”, aldus Tuit.

Brief

De Stichting heeft zich per brief tot de leden gewend en zegt daarin, dat ze in de afgelopen maanden de oud-penningmeester met alle mogelijke middelen heeft aangespoord om het geld terug te storten, maar dat dat geen resultaat heeft opgeleverd. De stichting heeft de penningmeester inmiddels ontslagen en aangifte gedaan. Justitie heeft het onderzoek nog niet opgepakt. De stichting zelf neemt nu de uitgaven in eerdere seizoenen onder de loep.

Niet reageren

De voormalige penningmeester wil, zolang de zaak loopt, niet reageren op de aantijgingen. Dat laat de WOS, dat het eerst met de zaak naar buiten kwam, weten. De voormalige penningmeester zegt dat hij alle stukken heeft ‘ingeleverd op de geëigende plaats’. Hij genoot ook veel aanzien bij de club, waar hij in 2017 voor zijn vele werk werd benoemd tot erelid en ook nog de Erespeld van de gemeente Maassluis in ontvangst mocht nemen.

De stichting vrienden van VDL heeft als doel om voetbalvereniging VDL in Maassluis te financieel te ondersteunen. De afgelopen tijd heeft de stichting onder meer voor de nieuwbouw van kleedkamers gezorgd.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder