NAC-directeur Mattijs Manders trekt boetekleed aan

|

NAC-directeur Mattijs Manders (foto) geeft nu via de officiële kanalen van de club aan, dat hij niet goed gehandeld heeft na het vertrek van hoofdtrainer Maurice Steijn. Met name geeft Manders aan, dat de inhoud van het destijds verstrekte persbericht te emotioneel was.

Een maand terug uitte de club felle kritiek op de regionale krant BN/De Stem en werd ook afkeuring uitgesproken over het ultimatum van de supporters. Zij kondigden ‘gepaste acties’ aan als Steijn niet zou verdwijnen uit het Rat Verlegh Stadion.

Emotioneel

Manders meldt nu dat er te emotioneel gehandeld is. Manders op de site van NAC: ,,Naar aanleiding van het ultimatum is er onder druk een persbericht gestuurd over het vertrek van de trainer, dat door de emoties van het moment niet de juiste toonzetting had. Dit heeft geleid tot verkeerde conclusies. Het persbericht was vanzelfsprekend niet bedoeld om goedwillende en trouwe supporters te raken.”

Veilig

,,Echter”, gaat Manders verder, ,,goedwillende supporters hebben niet de volledige controle over de kwaadwillende. Er hoeft maar één andersdenkende tussen te zitten die andere gedachten gaat krijgen. Daarnaast kan het niet zo zijn dat een club geregeerd wordt door ultimatums. Mensen die dagelijks werken voor de club moeten zich te allen tijde veilig kunnen voelen. De directie beslist over het wel of niet aanblijven van haar medewerkers. Dit moeten supporters op hun beurt begrijpen.”

,,Nu we enige tijd verder zijn en de emotie is gezakt moet ik in alle eerlijkheid zeggen dat ik deze begrijp. Met dit bericht wil ik graag aan iedereen die NAC een warm hart toedraagt excuses maken voor dit bericht; we hebben ons te veel laten leiden door emotie. Hiermee zijn vele trouwe supporters gekwetst en dat had simpelweg niet gemogen.” Door de bedreigingen van supporterskant richting zijn gezin stapte trainer Maurice Steijn op, omdat hij die – logisch – onacceptabel vond.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder