Björn Kuipers stopt: ,,Mooier moment om te stoppen is er niet”

Na een indrukwekkende carrière waarin hij maar liefst negen internationale finales leidde, stopt Björn Kuipers (foto) met fluiten.

De 48-jarige scheidsrechter is tijdens zijn vakantie tot het besef gekomen dat hij na de EK-finale begin deze maand alles heeft meegemaakt waar hij ooit van heeft gedroomd. Een beter moment om er een punt achter te zetten, is er dan ook niet. De strijd om de Johan Cruijff Schaal op zaterdag 7 augustus tussen Ajax en PSV wordt zijn allerlaatste wedstrijd.

Hoogtepunt

Voor het EK had Kuipers het al in zijn hoofd. Wanneer hij de finale zou fluiten, dan betekende dit het einde van zijn carrière. Stoppen op je hoogtepunt, zoals dit zo mooi heet. Die beslissing bleek echter niet zo gemakkelijk als dat hij eerst dacht. ,,Een punt achter mijn carrière zetten, werd een komma. Ik kreeg na de EK-finale zoveel positieve reacties en waardering uit de hele wereld, dat ik toch begon te twijfelen. Bovendien speelde mee dat ik nog fit ben en er veel plezier in heb. Ik heb daarom besloten om er tijdens mijn vakantie eens rustig over na te denken. Daar kwam ik tot het besef dat ik overal ben geweest en alles heb meegemaakt. Mooier dan dit wordt het niet meer. Er is geen beter moment om te stoppen.”

Bron: KNVB

Lees verder