Oefenvoetbal: Westlandia moet in Katwijk winst aan Quick Boys laten

Westlandia toog naar Katwijk om op sportpark Nieuw-Zuid een oefenpartij te spelen tegen het Quick Boys van trainer Edwin Grünholz (foto). Grünholz heeft echter ook een verleden bij Westlandia, dat voor zijn komst naar Katwijk zijn werkgever was. De gastheren zegevierden met 3-0. Bij het duel mochten alleen (business)leden van de Katwijkers aanwezig zijn.

Quick Boys kreeg al snel een goede kans, maar een inzet van afstand – waarbij de Westlandia-doelman iets te ver voor zijn doel stond – ging net over. Binnen zes minuten gaf het scorebord een 1-0 stand aan. Mike van den Ban kopte de openingstreffer tegen de touwen: 1-0.

Aandacht

Na een kwartier spelen was Quick Boys dicht bij een tweede treffer maar een schot van Van den Ban belandde op de vuisten van de Naaldwijkse goalie. Diezelfde Van den Ban, die in het eerste kwartier de meeste aandacht op zich vestigde, had even later pech met een volley juist over het Westlandia-doel. Na vijfentwintig minuten op de klok was de tweede Katwijkse treffer toch een feit. Met een geplaatst schot eiste Jeffrey Ket de treffer voor zich op: 2-0. Westlandia had in het eerste bedrijf weinig in te brengen tegen de Tweede Divisionist.

Verantwoordelijk

In de rust wisselde Grünholz twee spelers. Kick Groot en Kevin van Kippersluis kwamen na de thee in het veld in de plaats van Nigel Ogidi Nwankwo en Tommy Bekooij. Na bijna een uur spelen moest doelman Paul van der Helm van Quick Boys in actie komen op een schot van Melvin Vissers. In plaats van terug te komen in de wedstrijd keek Westlandia enkele minuten later tegen een grotere achterstand aan. Sylvano Comvalius was verantwoordelijk voor de 3-0.

Wissels

Uiteraard in het tweede bedrijf ook aan beide kanten de nodige wissels. Met nog zes minuten op de klok kreeg De Vré bij de gastheren nog een goede kans oog-in-oog met Westlandia-doelman Jack Morauw, maar zijn stift verdwijnt net naast het doel en dus bleef het in Katwijk bij 3-0.

(Foto: Orange Pictures)