Van der Gijp en Derksen begrijpen stap van Advocaat naar Irak niet

Zaterdag werd bekend, dat Dick Advocaat bondscoach wordt van Irak. Hij tekende voor een jaar, maar als dat land het WK in Qatar haalt, blijft hij tot en met dat kampioenschap. In het programma ‘De Oranjezomer’ lieten René van der Gijp en Johan Derksen (foto) weten niets te begrijpen van het besluit van de Hagenaar.

Van der Gijp begon zijn verbazing uit te spreken: ,,Ik kan er met mijn gezond verstand niet bij. Wat moet je in zo’n land? Hij gaat dan wel niet in dat land zitten, maar je bent bondscoach, je vertegenwoordigt zo’n land. Hij vertegenwoordigt nu Irak, dat een soort verderfelijk systeem heeft. Dat doe je toch niet?”

Alles

Van der Gijp verder: ,,Wat bezielt je? Hij heeft alles: een huis, een vrouw, een boot… Guus Hiddink werd bondscoach van Curaçao. Oké, dan zit je nog in veertig graden. Dan ga je daar lekker met je vrouw heen voor een maandje, maar Irak, man… Daar wil je nog niet dood gevonden worden.”

Naïviteit

Johan Derksen (‘het is een beetje een vriend geworden’) over het besluit van Advocaat: ,,Het is naïviteit. Dick leeft in de wereld van voetbal. Ik denk dat Dick niet eens weet wat er in Irak speelt. Maar dat is tegenwoordig heel eenvoudig: je googelt Amnesty International en dan heb je alle mensenrechtenschendingen op een rijtje. Ieder normaal mens bedenkt zich dan.”

Kijk hieronder naar de passage in het programma van ‘De Oranjezomer’ van zaterdagavond.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder