OranjeLeeuwinnen terug, Wiegman: ,,Nog nooit zo dichtbij geweest”

De OranjeLeeuwinnen zijn inmiddels teruggekeerd in Nederland. Een eigenlijk had de ploeg van Sarina Wiegman (foto) nog in Japan moeten zitten. De druiven zijn zuur, zeker nu de vrouwen van de Verenigde Staten maandag zijn uitgeschakeld door Canada.

Het duel tegen de Verenigde Staten had niet het laatste duel moeten zijn voor bondscoach Sarina Wiegman. De kans op meer was ook levensgroot. Door de verloren strafschoppenserie was de kwartfinale toch het eindstation. Geen medaille dus voor bondscoach Sarina Wiegman bij haar afscheid van de nationale ploeg.

Pijn

,,Dit doet wel pijn, we zijn nog nooit zo dichtbij geweest”, liet Wiegman weten aan de NOS. Na deze zomer vertrekt ze naar de FA om daar als bondscoach van de Engelse vrouwen aan de slag te gaan. Oranje had verdiend om door te gaan vindt Wiegman. ,,Op de beginfase na, waarin we heel erg werden opgejaagd en waar we moeite mee hadden, vond ik ons de betere ploeg. We hebben bij vlagen heel goed gevoetbald en hadden continue het gevoel dat we écht Amerika zouden verslaan. Ook in de penaltyreeks, maar het is niet gelukt. Voor de wedstrijd zeiden we al dat de VS niet in goeden doen was, dat bleek ook wel. Ze hadden moeite met onze balcirculatie. Het is echt ontzettend jammer dat we niet hebben gewonnen.”

Strijd

,,Ik kan niemand wat verwijten, er stond een team dat gigantisch veel strijd heeft geleverd. We hebben goed gevoetbald. We waren de betere ploeg. Misschien ben ik wat gekleurd, maar dat vond ik echt. Maar uiteindelijk gaat het om doelpunten maken. We gaan met volledig lege handen naar huis en dat doet pijn”, aldus Sarina Wiegman, inmiddels terug in Monster.

Hieronder videobeelden bij thuiskomst van de OranjeLeeuwinnen op Schiphol.

Bron: KNVB

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder