KKD: FC Volendam en FC Emmen starten met gelijkspel

|

De kop is eraf in de Keuken Kampioen Divisie, waarin dit seizoen ook ADO Den Haag uitkomt. FC Emmen begon met een uitduel bij Telstar en bleef steken op een 1-1 gelijkspel. Ook FC Volendam pakte een punt, uit tegen FC Eindhoven.

FC Emmen keek al na vier minuten spelen tegen een 1-0 achterstand aan door een treffer van Plet. Het werd toch nog 1-1. FC Volendam nam bij FC Eindhoven een comfortabele 0-2 voorsprong. Op slag van rust kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd oor een strafschop van Sleegers. Dezelfde speler nam ook in de tweede helft in de blessuretijd de gelijkmaker voor zijn rekening: 2-2.

Mineur

Excelsior Rotterdam startte de competitie in mineur, door op Woudestein met 0-1 onderuit te gaan tegen TOP Oss, dat Margaritha vlak voor rust de enige treffer zag scoren. FC Den Bosch begon goed, door op eigen veld – na een 0-0 stand bij rust – met 2-0 aan het langste eind te trekken tegen Helmond Sport. Ook de ontmoeting tussen FC Dordrecht en Jong PSV eindigde aan de Krommedijk onbeslist. Het werd 1-1, met een gele prent voor voormalig ADO Den Haag-speler Pascu.

Zaterdag één duel in de Keuken Kampioen Divisie. De Graafschap ontvangt Roda JC, dat deze week technisch directeur Jeffrey van As aan de dijk zette. Zondag begint ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion tegen Jong Ajax met waarschijnlijk nieuwkomer Thomas Verheydt op de bank. Om half drie volgt nog een duel: VVV Venlo-NAC Breda.

, Deze competitieronde wordt maandag afgesloten met de wedstrijden Jong FC Utrecht-MVV Maastricht en Jong AZ-Almere City FC, beide met een aanvangstijd van 20.00 uur.