Jerdy Schouten staat op punt van contractverlenging Bologna

Jerdy Schouten (foto) staat op het punt om in Italië zijn contract met Bologna verlengen. De middenvelder (25), die in de jeugd van ADO Den Haag opgroeide, ligt nu tot medio 2024 vast, maar zal langer deel uitmaken van de Bologna-selectie.

In 2019 kwam hij bij Bologna terecht, dat hem overnam van Excelsior, nadat hij daarvoor een seizoen bij Telstar had gespeeld na zijn ADO Den Haag-periode. Tijdens een persconferentie afgelopen week noemde de trainer van Bologna, Sinisa Mihajlovic, zijn middenvelder ‘een wasmachine’, bedoeld als koosnaam vanwege het vuile werk dat hij opknapt.

Toekomst

Eerder kreeg Kevin Strootman die bijnaam van ‘lavatrice’ in het Italiaans. Trainer Mihajlovic: ,,Maar ik zou Schouten niet willen ruilen met Strootman, want Jerdy is de toekomst. Schouten moet zich ontwikkelen van een wasmachine naar een professor, naar het brein van het team.”

En Schouten zelf, die ook aanschoof bij die persconferentie voorafgaande aan het duel tegen Hellas Verona? ,,Ik word liever professor genoemd dan wasmachine. Ik voel me goed, heel goed.” Om eraan toe te voegen over zijn contractverlenging: ,,We zijn er bijna uit.”

Het duel tegen Hellas Verona eindigde in een 1-1 gelijkspel. Hieronder een samenvatting van dat duel:

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder