Vierde Divisie (zo) | Off-day HBS, Rohda Raalte zeer effectief

HBS had duidelijk een mindere dag op sportpark Craeyenhout. De ploeg van Ekrem Kahya ging met 0-4 onderuit tegen Rohda Raalte. Bij rust hadden de bezoekers al een veilige 0-2 voorsprong genomen. Aan de overwinning valt niets af te doen.

Tekst: Ton Beije        |       Foto’s: Aad van der Knaap

Natuurlijk had HBS voor rust een strafschop moeten hebben, kreeg het op een vervelend moment (vlak voor rust) de 0-2 tegen en werd na de thee een treffer geannuleerd wegens dubieus buitenspel. Maar al had HBS deze zondag nog een halve dag doorgevoetbald, het zat er gewoon niet in!

Trainer Kahya had drie mutaties in zijn team doorgevoerd. Nu was er een basisplaats ingeruimd voor Leroy Klootwijk, Kevin Schutte en Brian Bröcker.

Rohda Raalte kreeg al gelijk op een gevaarlijke plek, op de hoek van de zestien, een vrije trap te nemen, maar de bal werd tijdig geblokt. In de zesde minuut een dot van een mogelijkheid voor de bezoekers. Kevin Peppels mocht alleen op doelman Delano Kortstam afgaan, maar schoot hard naast, tot opluchting van de HBS-bank.

Na een half uur spelen een prima kans voor HBS. Jedsel Markes bracht vanaf rechts de bal voor het doel, waar Brayen Bröcker goed getimed inkwam, maar zijn kopbal verdween recht in handen van doelman Frans van Oldeniel. Drie minuten later was het wel raak aan de andere kant. HBS kreeg de bal niet weg uit de zestien, doelman Kortstam kon nog net een hand tegen de bal krijgen, maar het speeltuig viel voor de voeten van Shaquille Woudstra, die hard doeltreffend uithaalde: 0-1.

Vlak na die openingstreffer verzuimde scheidsrechter Björn Kuiper de bal aan de andere kant op de stip te leggen toen Leroy Klootwijk van HBS in het strafschopgebied onreglementair onderuit werd gehaald. De leidsman liet doorspelen. Het volgende gevaarlijke moment was weer voor Rohda Raalte, dat recht voor het doel net buiten de zestien mocht aanleggen voor een vrije trap. Shaquille Woudstra kogelde de bal echt net naast het Haagse doel. Kevin Schutte zag terecht geel na een te harde charge op zijn tegenspeler.

Rohda Raalte bleef gevaarlijk en was zes minuten voor rust dicht bij een verdubbeling van de marge. Kevin Peppels ging goed door op een diepe bal, maar doelman Delano Kortstam redde ten koste van een hoekschop. Op slag van rust werd het dan toch nog 0-2. Flynn Schrijver zeilde vanaf links de bal knap voor het doel, waar Kevin Peppels onvoldoende werd gedekt en met een volley het HBS-net bol liet staan: 0-2. Bijna had HBS nog iets teruggedaan, maar voordat Leroy Klootwijk gevaarlijk kon worden kwam doelman Oldeniel op tijd uit zijn doel.

HBS kwam zeker gemotiveerd uit de startblokken voor het tweede bedrijf. De Kraaien verschenen nu regelmatig in de zestien van de bezoekers. Na bijna een uur spelen dacht HBS terug te komen in de wedstrijd. Markes wist Leroy Klootwijk te vinden die de 1-2 scoorde, maar op advies van zijn assistent annuleerde arbiter Kuiper de treffer wegens buitenspel en daar mogen wel vraagtekens bij worden gezet. Vlak daarna ging de bal na een hoekschop van Fabian Hilpert gevaarlijk voor het vijandelijke doel langs. Twee minuten later ontfutselde Jedsel Markes knap de bal aan een verdediger, maar doelman Oldeniel redde knap en bleef HBS op de nul staan. Aan de andere kreeg Peppels een kans het duel in het slot te gooien, maar hij stuitte op doelman Kortstam. Ekrem Kahya probeerde nog de bakens te verzetten met twee wissels. Martijn le Congé erin en Ilias Kariouh (voor Ian Baggerman en Leroy Klootwijk). Maar het had geen effect. Sterker Rohda Raalte counterde achttien minuten voor tijd naar 0-3 via Max Koelen. Elf minuten voor tijd werd het ook nog 0-4. Doelman Kortstam haalde Mart Lugtenberg neer, kreeg geel en moest een elfmetertrap van diezelfde speler laten gaan.

HBS zal moeten leren van de fouten en nieuwe energie vinden voor de streekderby van komend weekend, als de Kraaien op zaterdagavond (18.00 uur) op bezoek gaan bij Westlandia.