Vrouwen: Nederlaag beloften ADO Den Haag, bekerwinst RKAVV en sv Den Hoorn

De jonge talenten van ADO Den Haag moesten hun meerdere erkennen in Ajax. In het bekertoernooi boekte RKAVV een overwinning op Foreholte. Lyra versloeg Sparta en ook sv Den Hoorn was aan de winnende hand tegen VVOR. Die Haghe speelde gelijk tegen Quick Boys.

Tekst: Roland van der Linden

Beloftencompetitie

De beloften van ADO Den Haag konden op de openingsspeeldag geen overwinning bij schrijven. Op Houtrust was het bezoekende Ajax nipt de betere ploeg. Keepster Maaike van Klink (foto) moest drie treffers toestaan, ADO Den Haag scoorde slechts tweemaal: 2-3.

KNVB-Beker

Concordia moest in poule 1 de winst aan Berkel laten. Op eigen veld won Berkel met 2-0 van de Delftse vrouwen. Graaf Willem II-VAC was op de Roggewoning niet opgewassen tegen DSVP, dat met een 0-3 zege van het veld stapte. In poule 2 kon RKDEO geen potten breken tegen Spirit. De bezoeksters deelden met 0-5 een flinke tik uit.

Maasdijk won het uitduel bij Zuidland 2 met 2-3 en veroverde zo de eerste drie punten in de bekerstrijd in poule 3. Succes was er voor de clubs uit Leidschendam-Voorburg in poule 5. RKAVV bond Foreholte met 2-0 aan de zegekar en Forum Sport gaf het tweede van Barendrecht geen schijn van kans: 5-0.

Benauwde zege

Den Hoorn boekte een benauwde zege op VVOR. Na negentig minuten voetballen stond een 1-0 stand op het scorebord. Floor van Peppen scoorde de enige treffer uit een voorzet van Barber Planken. Het andere duel uit poule 7 tussen VCS en Jodan Boys 2 eindigde in een 2-6 nederlaag voor de Haagse vrouwen.

In poule 11 kwamen Die Haghe en Quick Boys een 3-3 gelijkspel overeen. Lyra kwam er beter vanaf. Sparta werd met 2-1 aan de zegekar gevonden. Veel treffers vielen er in poule 11. Op Sportpark Polanen moest Sportclub Monster de winst laten aan Zestienhoven. De bezoeksters boekten een nipte 3-4 zege. FC ’s-Gravenzande liet geen spaan heel van Ariston’80. Het duel eindigde in 5-0.

In poule 13 werden de reserves van DSVP op een dikke nederlaag getrakteerd door Jodan Boys. Het ongelijke duel eindigde in 9-0. DCV versloeg Cabauw met 3-1.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder