Vrouwen: Beloften ADO naar winst, RKAVV goed op schot

De beloften van ADO Den Haag pakten drie punten in het uitduel bij PEC Zwolle. In de beker was DSVP voor de tweede week op rij aan de winnende hand. RKAVV won met maar liefst 2-11 van Barendrecht 2. Lyra bond Quick Boys aan de zegekar.

Tekst: Roland van der Linden

Beloftencompetitie

De beloften van ADO Den Haag verloren vorige week het openingsduel in de competitie met 2-3 van Ajax. De Haagse gezichten vertoonden meer vreugde na afloop van het duel met PEC Zwolle. Het uitduel werd met een 1-2 zege afgesloten door de ploeg van trainer Stephan Vos (foto).

Poule 1

DSVP won ook haar tweede duel. Medekoploper Berkel 2 kreeg met 2-0 klop. Concordia was met een 4-1 overwinning Graaf Willem II-VAC duidelijk de baas.

Poule 2

SEP 2 was een maatje te klein voor Spirit. De Delftse vrouwen moesten met een dikke 5-1 nederlaag genoegen nemen.

Poule 3

Maasdijk moest De Jonge Spartaan met de drie punten laten vertrekken. De thuisploeg kreeg een 1-2 nederlaag te verwerken. Maasdijk bezet nu de tweede plaats in poule 3. Achtervolgers FC Rijnvogels 2 en Zuidland 2 speelden met 2-2 gelijk.

Poule 5

Voor RKAVV was het prijsschieten tegen het tweede van Barendrecht. De Leidschendamse vrouwen schoten maar liefst elf keer raak, maar moesten ook twee tegentreffers incasseren. Door de 2-11 zege leidt RKAVV de ranglijst voor Forum Sport dat met 1-1 gelijkspeelde in Voorhout bij Foreholte.

Poule 7

VCS beleefde weinig plezier aan de uitwedstrijd bij VVOR. De Haagse vrouwen kregen met 9-1 een flink pak slaag. Van de wedstrijd tussen Jodan Boys 2 en sv Den Hoorn was nog geen uitslag bekend.

Poule 11

Lyra won ook haar tweede duel. Na de zege op Sparta werd nu Quick Boys naar de slachtbank geleid: 1-5. Het duel tussen Sparta (am) en Die Haghe werd uitgesteld omdat de Rotterdamse vrouwen niet genoeg speelsters op de been konden brengen.

Poule 12

Zestienhoven en FC ’s Gravenzande boden de toeschouwers maar liefst negen doelpunten. De thuisclub was net iets beter op schot en versloeg de Westlandse vrouwen met 5-4. Ariston’80 en Sportclub Monster speelden met 1-1 gelijk.

Poule 13

De reserves van DSVP waren niet opgewassen tegen DCV. In een doelpuntrijk duel verloor de formatie uit Pijnacker nipt met 3-4.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder