Zaalvoetbal: Drama in sporthal Overbosch voor zvv Den Haag-vrouwen

|||||||

zvv Den Haag Vrouwen is woensdagavond in eigen huis met duidelijke cijfers (0-7) volledig weggespeeld door een oppermachtig Os Lusitanos. Het bekerduel legde veel zwakke plekken bloot in de formatie van hoofdtrainer René Havermans. De in de zaalvoetbalwereld alom geroemde Hagenees wist werkelijk niet wat hem overkwam na de start van de tweede helft. 

Foto’s: Christian Brafine

Os Lusitanos dicteerde het spel en met onder meer de Oranje-international Bouchra Moudou als dè grote leidster van een versterkte futsalmachine, die strooide met geniale steek- en crosspasses. Haar manier van spelen is voor de echte zaalvoetbalfans een genot om te zien. De ex-ADO Den Haag Vrouwen-speelster (2011-2013) liet zien dat zaalvoetbal simpel is en ook simpel gespeeld dient te worden.

In eigen huis werd zvv Den Haag Vrouwen in één helft ‘even’ op haar plek gezet. Het werd heel erg pijnlijk voor de ploeg uit de Hofstad. Niets lukte meer, de ‘infieldcoaching en communicatie’ was verdwenen. zvv Den Haag kon in de tweede helft niets anders dan lijdzaam toezien hoe het volledig werd weggespeeld.

Een overtuigende en verdiende bekerzege voor de ploeg uit de hoofdstad. zvv Den Haag Vrouwen moet zich herpakken en opgaan voor de volgende wedstrijd op 8 oktober. In de tussentijd is er ruimte voor ‘recovery’ voor selectie en staf! Het Haags hoogtepunt: Een zondagsschot van keepster(!) Roxanne Alicia Monkou! Notabene met haar linker schoot de zvv Den Haag-sluitpost de lange bal vanaf haar eigen doel direct tegen de Amsterdamse lat!

Na afloop van de smadelijke bekernederlaag liet een zwaar teleurgestelde René Havermans weten: ,,Er heerst bij mij een gevoel van onbehagen. Mijn gevoel is dat bepaalde speelsters uit onvrede meer voor eigen belang voetbalden dan voor het teambelang. Ik moet dit even tot me in laten werken. Verder heb ik geen commentaar.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder