Zaalvoetbal: Stunt blijft uit bij vrouwen van zvv Den Haag

Het tactisch concept en het uiterst slimme speelplan van de Haagse coach René Havermans van het vrouwenteam van zvv Den Haag verraste bijna de Friese koploper in de eredivisie, maar bleef een Haagse stunt uit!

Tekst: Ulis van Maanen

Helaas voor de Haagse vrouwen bleef ook tot in de laatste seconden van de wedstrijd de verdiende remise uit. Keepster Lisa Franken (foto) blonk uit aan Haagse zijde. De Monsterse verkeert momenteel in bloedvorm, maar ook zij kon de nederlaag niet voorkomen.

De vrouwen van zvv Den Haag speelden tactisch heel sterk en wisten met fenomenale en vloeiende combinaties Oranje-keepster Anna Reitsma liefst vier keer te passeren. De vier Haagse doelpunten kwamen allemaal vanuit schitterend opgezette aanvallen.

Veerkracht

Ondanks het gemis van Priscilla Mesker toonde zvv Den Haag veerkracht en flinke power! Het speelde als team verrassend heel sterk tegen het “Oranje” met het koningskoppel Esther van Toledo en Jessie Prijs. Maar de formatie van Havermans kwam helaas tijd tekort om verdiend langszij te komen: 5-4.

De Haagse eredivisionist kon dan ook met opgeheven hoofd Drachten verlaten. Het heeft echte Haagse strijd geleverd, maar helaas verloren. De Haagse treffers kwamen van Samantha Chin A Sang, Priscilla de Vos (2x), Gianduja Vandeuren en Lavinia Poku.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder