Zaalvoetbal (vrouwen): Gehavend zvv Den Haag verliest nipt in Amsterdam

Ondanks alle interne- en externe perikelen heeft een gehavende zvv Den Haag-vrouwenselectie zich danig geweerd in de hoofdstad. Tegen de gedoodverfde titelfavoriet Os Lusitanos had de ploeg van coach René Havermans (foto) het niet makkelijk, maar gaf zich inderdaad niet zomaar gewonnen. 

Tekst: Ulis van Maanen

Vooral de twee speelsters uit het tweede, spelend in de laagste klasse, verdienen groot respect voor hun strijd en passie die zij de gehele wedstrijd lieten zien. Havermans: ,,Debbie Dam en Saar Leidelmeijer hebben mij niet alleen positief verrast, maar voerden hun taak uitstekend uit.”

Nul

Voorafgaand aan de wedstrijd was nog aan de KNVB verzocht om de wedstrijd te mogen uitstellen vanwege de vele blessures en ziektegevallen binnen de Haagse selectie. Maar vanuit de Zeister bossen kreeg coach René Havermans nul op het rekest! Noodgedwongen moesten ook niet fitte en half zieke speelsters meedoen.

Positief

De wedstrijd zelf was er voor zvv Den Haag één om desondanks positief op terug te blikken. Onder aanvoering van Priscilla Mesker kreeg zvv Den Haag over de hele wedstrijd gezien een aantal 100% kansen om na de 1-0 achterstand (via Chelly Drost) langszij te komen. Ook trof Lavinia Poku eenmaal de paal en de schoten van Mesker belandden niet tegen het Amsterdamse net.

Power

Toen in de tweede helft de 2-0, wederom door Cherly Drost, op het scorebord stond, zakte zvv Den Haag niet in. Sterker, er kwam extra power los om met Haagse strijd, vechtlust en passie alles te geven om de aansluitingstreffer te realiseren. Met een excellerende keepster Lisa Franken en een zeer positief ingestelde, gehavende ploeg viel er met een mentaal sterk zvv Den Haag niet te spotten.  Niet door Zeist, maar ook niet door Amsterdam.

Helaas werd er verloren. ,,Maar ook wel weer veel gewonnen”, aldus een tevreden en trotse Havermans na afloop van de wedstrijd. Ook de reservekeepster liet zien over een goede instelling te beschikken: ,,Laat Lisa Franken maar staan coach, zij doet het uitstekend, ik hoef er niet in!”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder