Telstar wil volgend seizoen ook deelnemen aan Vrouwen Eredivisie

Vanaf het seizoen 2022-2023 wil Telstar Vrouwen deelnemen aan de Vrouwen Eredivisie. Hiervoor is inmiddels een aanvraag bij de KNVB binnengekomen, bij de algemeen directeur Jan Dirk van der Zee en Meta Römers, directeur operations en verantwoordelijk voor het vrouwenvoetbal.

Telstar Vrouwen speelt in de Beloften, dat is het voorportaal van de Vrouwen Eredivisie. Na enkele jaren van voorbereiding en twee seizoenen deelname aan de Beloftencompetitie, is de organisatie opgebouwd voor de spelen in de Eredivisie, met sponsors, een uitgebreide technische- en medische staf en een regionale opleiding van hoge kwaliteit.

Talenten

De hele organisatie rondom Telstar Vrouwen heeft naar dit moment toegewerkt. In het verleden heeft de club al veel talenten opgeleid die nu vaste keus zijn bij de Oranje Leeuwinnen en bij verschillende Eredivisieclubs.

In de Pure Energie Vrouwen Eredivisie spelen nu negen clubs, dat betekent, dat Telstar voor plek tien gaat. De competitie wordt door de KNVB langzaam uitgebreid zodat kwaliteit kan groeien. Dit jaar is Feyenoord ingestapt én direct met verrassend goede resultaten. Komend seizoen wil Telstar op gelijke wijze laten zien wat het in huis heeft.

Verrassing

De komende periode zal de staf en de selectie worden vastgelegd. Hierbij heeft Telstar Vrouwen een verrassing in petto door als enige Eredivisieclub een vrouw als hoofdcoach aan te stellen. De aanvraag is gezamenlijk ingediend door Yvonne van Gennip, voorzitter Telstar Vrouwen en Pieter de Waard, Algemeen directeur Telstar 1963 NV én wordt ondersteund en aanbevolen door hoofdtrainer Andries Jonker, kenner en voorvechter van het Nederlandse vrouwenvoetbal en alsmede ook de Raad van Advies van Telstar Vrouwen onder leiding van voorzitter Femke Brenninkmeijer en leden die hun sporen in het (vrouwen-) voetbal, media en in de politiek ruimschoots hebben verdiend.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder