Sarina Wiegman zet vraagtekens bij keuze KNVB

De Haagse Sarina Wiegman (foto), inmiddels alweer jaren woonachtig in Monster, is nu een half seizoen bondscoach bij de vrouwen van Engeland. Zij zette met de Engelse vrouwenploeg al enkele opzienbarende resultaten neer.

In een interview met het Algemeen Dagblad spreekt Wiegman haar verbazing uit over het feit, dat de KNVB na haar vertrek akkoord ging met een ‘parttime’ baan als bondscoach van haar opvolger Mark Pasons. Hij combineerde tot vorige maand de functie van bondscoach in Nederland met die als hoofdtrainer bij het Amerikaanse Portland Thorns.

Pijnlijk

Wiegman daarover: ,,Dat vind ik pijnlijk. We hebben zoveel neergezet. Hiermee is een risico genomen om plaatsing voor het WK op het spel te zetten. Als ik het op mezelf betrek: ik kan me gewoon niet voorstellen hoe je die twee functies kunt combineren. Het bondscoachschap, zeker in een nieuwe omgeving, slokt zo enorm veel tijd en energie op.”

Structuur

,,Ik vind het moeilijk om te zien dat een bondscoach niet op tijd kan zijn voor een trainingsweek”, gaat Wiegman in het interview verder. ,,Die gekozen structuur snap ik niet. Ik vind dat we daarmee ons vrouwenteam tekortdoen. En dat is pijnlijk. Het scheen moeilijk te zijn om een nieuwe coach aan te stellen. Maar het gaat hier wel om één van de twee vlaggenschepen van de KNVB.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder