Sparta Rotterdam start met Vrouwen Beloftenteam

|

De Vrouwen Beloftencompetitie wordt in het seizoen 2021-2022 uitgebreid met het Beloftenteam van Sparta Rotterdam. Daarmee komt het aantal deelnemende teams aan die competitie op elf.

De Vrouwen Beloftencompetitie werd in het seizoen 2018-2019 in het leven geroepen, toen nog bestaand uit zeven teams. Afgelopen seizoenen startten ook Feyenoord, Excelsior en Telstar met een Beloftenteam. Met de komst van Sparta Rotterdam wordt de Vrouwen Beloftencompetitie opnieuw verder uitgebreid.

Opgewerkt

Sparta Rotterdam Vrouwenvoetbal bestaat momenteel uit een eerste elftal en een talentengroep die geen competitie speelt. Het eerste elftal heeft zich de afgelopen jaren, samen met opleidingspartner JVOZ, opgewerkt naar de Hoofdklasse. In die competitie komt het komend seizoen, zelfstandig voortgezet als Sparta Rotterdam, ook uit. Het Beloftenteam gaat spelen in de Vrouwen Beloftencompetitie.

Talentontwikkeling

De Vrouwen Beloftencompetitie dient als plek waar talentontwikkeling voorop staat. Daarom wordt in deze competitie een aantal specifieke regels gehanteerd, dat daar geheel in dienst van staat. Zo mag er tijdens de wedstrijd doorlopend gewisseld worden en mogen er – buiten de keeper – slechts drie spelers ouder dan 19 jaar op het wedstrijdformulier staan. De Vrouwen Beloftencompetitie helpt om een optimale topsportomgeving voor topspeelsters te creëren, zodat speelsters na het gemengd voetbal een podium hebben om zich door te ontwikkelen tot het niveau van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

De Vrouwen Beloftencompetitie bestaat momenteel uit ADO Den Haag, Ajax, vv Alkmaar, Excelsior, Feyenoord, sc Heerenveen, PEC Zwolle, PSV, Telstar en FC Twente.

Bron: KNVB

Lees verder