Oefenvoetbal: Westlandia wint Naaldwijks onderonsje, zege voor Verburch

|||||||||||

De zaterdagequipe van Voorschoten’97 was met 2-1 te sterk boor FC Boshuizen (zo). Westlandia (za) was duidelijk de bovenliggende partij in de dorpsderby met Naaldwijk. Maasdijk bleef tegen Schipluiden net aan de goede kant van de score. Ook Verburch won met klein verschil van OLIVEO.

Tekst: Roland van der Linden          |       Foto’s: MFH-Design

De zaterdagafdeling van Westlandia was op Sportpark De Hoge Bomen buurman Naaldwijk ruim de baas. De equipe van trainer Theo Verbeek liep na negentig minuten voetbal met een 4-0 overwinning van het veld.

Voorschoten’97 (za) kwam prima uit de startblokken tegen FC Boshuizen (zo). Binnen een kwartier spelen had de groengele formatie een 2-0 voorsprong opgebouwd. Thom Wijnalda opende de score voor de thuisploeg. Vervolgens kopte een verdediger van de Leidse ploeg de bal in eigen doel. Met bijna een half uur gespeeld scoorde FC Boshuizen de aansluitingstreffer. In het vervolg van het duel werd niet meer gescoord, waardoor de eindstand 2-1 bleef.

Nipt

In Poeldijk bond Verburch de strijd aan met OLIVEO. De thuisspelende derdeklasser won nipt van de formatie van trainer Edwin Vurens. Nick van Zijl nam de enige treffer van het duel voor zijn rekening.

Ook Maasdijk sloot het oefenduel met Schipluiden met een 1-0 overwinning af. In de eerste helft kwamen de tweede elftallen in actie en werd de rust bereikt met een 0-0 stand. Na de thee verschenen de hoofdmachten op het veld. Rick van der Lee bezorgde Maasdijk met zijn doelpunt de kleinst mogelijk overwinning: 1-0.