Oefenvoetbal: Westlandia VVSB sluit oefencampagne met overwinning af

Voor VVSB zit nu de oefencampagne erop. Voor het bezoekende Westlandia geldt dat nog niet. VVSB pakte zaterdag op eigen veld – in de slotfase – een nipte 3-2 winst op de zondag Derde Divisionist.

VVSB kende een goed begin, want het nam al snel in de wedstrijd de leiding. Op aangeven van Danny Bakker zorgde Jayson Halman voor de openingstreffer: 1-0. Westlandia had het antwoord snel klaar. Jedsel Markes profiteerde van een onoplettendheid in de VVSB-defensie: 1-1. VVSB kreeg nog enkele goede mogelijkheden om weer aan de leiding te komen, maar het was Westlandia dat nog voor rust -van afstand – scoorde via Melvin Vissers (foto): 1-2.

Slotfase

Na de rust kreeg Jayson de kans om zijn tweede treffer te produceren, maar moest in een één-tegen-één situatie zijn meerdere erkennen in doelman Jack Morauw. Het leverde de thuisploeg een hoekschop op en daaruit werd wel gescoord door Bert Steltenpool: 2-2.

In de slotfase pakte VVSB alsnog de winst. De snelle Halman ging er vandoor alleen op doelman Morauw af en legde op tijd de bal af op de meegelopen Matthieu van den Assem, die simpel kon binnentikken: 3-2.